De btw is een vorm van belasting. Veel mensen weten niet echt precies wat het is en daarom leggen we hier uit wat het is.

Deze verbruiksbelasting heet omzetbelasting. Omzetbelasting staat ook voor belasting toegevoegde waarde (BTW). Iedereen die iets koopt, betaalt een prijs waarin de belasting toegevoegde waarde is inbegrepen. Het bedrag wat je aan de verkoper hebt betaald bevat dus omzetbelasting. De verkoper draagt deze belasting toegevoegde waarde later weer af aan de belastingdienst.

Tarieven

Er zijn verschillende btw tarieven: 0 procent, 6 procent en 21 procent. Welk tarief het is, hangt af van de producten of diensten die je koopt. Voor meer informatie hierover kun je kijken bij de tarieven.

Verhoging

De tarieven zijn sinds 1 oktober 2012 veranderd. Eerst was er namelijk het tarief van 19 procent. Dit is veranderd naar 21 procent en dus 2 procent duurder geworden. Voor meer informatie hierover kun je even kijken bij de verhoging.

De waarde van BTC Bitcoins en andere cryptocurrency bereken je via de Bitcoin calculator, hier vind je alles rondom Bitcoins en andere cryptocurrency.