Toverland betaalt teveel belasting over parkeergeld

Toverland betaalt teveel belasting over parkeergeld 

Parkeren hoort bij een dagje in het pretpark, is de mening van Toverland, daarom zou hierover niet het hoge btw-tarief betaald hoeven worden. Van het Gerechtshof in Den Bosch heeft het pretpark hierin nu gelijk gekregen. 

Belastingdienst eist hoge btw over parkeertarief

De Belastingdienst vraagt nu nog van Toverland dat het park over het parkeergeld dat ze binnenkrijgen 21% belasting afdragen. Toverland vindt echter dat parkeren en een dagje pretpark een samengestelde dienst vormen en over dergelijke diensten betaalt een ondernemer doorgaans het lage tarief van 9% belasting. Daarom vindt het pretpark het onterecht dat de fiscus het hoge tarief eist. 
Nu is Toverland hier door een rechter over in het gelijkgesteld. 

Twee ton euro verschil per jaar

Het is nogal een verschil of het hoge of het lage tarief van toepassing is op het parkeergeld. In een maand in 2015 kwam dit verschil neer op zo’n € 18.000. Over een heel jaar gaat het hierbij om ruim twee ton aan belasting dat teveel zou zijn betaald. 
De Belastingdienst is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Deze procedure kan al snel een jaar in beslag nemen. Als ook de hoogste rechter Toverland in het gelijkstelt, kan het park zo’n 1 miljoen euro te veel betaalde belasting terug eisen van de Belastingdienst. Een flink bedrag dus. 

Over Toverland

Attractiepark Toverland, zoals de volledige naam luidt, is een pretpark in het Nederlandse Sevenum. Het park opende in 2001 als overdekte speeltuin, maar tegenwoordig is het een middelgroot themapark waarvan de oppervlakte nog steeds gestaag toeneemt. In het pretpark is een grote overdekte speeltuin, aangevuld met een aantal achtbanen en waterattracties. 
Toverland is in handen van de Gelissen Group.